Clijsters, Wickmayer en Flipkens kennen opponentes in 1e ronde WTA Rosmalen
Foto: Photonews
Kim Clijsters neemt het in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van het Nederlandse Rosmalen (gras/220.000 dollar) op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 47). Dat blijkt na de loting van zaterdag. Eerste reekshoofd Clijsters, in 2003 eindlaureate in Rosmalen, speelde nooit eerder tegen de Roemeense.

Yanina Wickmayer (WTA 18), het derde reekshoofd in 's Hertogenbosch, werd in de eerste ronde aan de Italiaanse Alberta Brianti (WTA 57) gekoppeld. De 21-jarige Vlaams-Brabantse, die haar enige duel tegen de Italiaanse op de Australian Open van 2009 verloor (6-4, 6-2), haalde twee jaar geleden nog de finale in dit voorbereidingstoernooi op Wimbledon.

Kirsten Flipkens (WTA 111) ten slotte, die vorig jaar de halve finales haalde op het Nederlandse gras en een wildcard kreeg voor het toernooi, treft de als achtste geplaatste Tsjechische Klara Zakopalova (WTA 34). De Kempense won in 2007 in Parijs hun enige onderlinge confrontatie met 7-6 (7/4) en 6-2.

Alison Van Uytvanck (WTA 298) kan de vierde landgenote op de hoofdtabel worden. Zij start zaterdag in de eerste ronde van de kwalificaties tegen de Wit-Russische Olga Govortsova (WTA 102).