Murray voorbij Roddick naar finale Queen's
Andy Roddick Foto: AFP
Thuisspeler Andy Murray heeft zaterdag de Amerikaan Andy Roddick een pak voor de broek gegeven in de halve finale van het tennistoernooi van Queen's. De Schot versloeg het Amerikaanse servicekanon in twee sets: 6-3, 6-1. De wedstrijd op het gras van de Queen's Club was in minder dan een uur afgelopen.

Murray neemt het in de finale op tegen de 26-jarige Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-19. Tsonga, vijfde reekshoofd op het Londense gras, won met 6-3 en 7-6 (9/7) van de Engelsman James Ward (ATP-216).

Murray gaat zondag voor een 17e ATP-titel, de eerste dit seizoen. Begin dit jaar was hij wel al runner-up in het Australian Open. Ook voor Tsonga is het de tweede finale van het seizoen. Hij was verliezend finalist in Rotterdam. De Fransman veroverde tot nog toe vijf ATP-titels, de laatste in 2009.

In de onderlinge duels leidt Murray met 4-1. De laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden was vorig jaar in de kwartfinales in Shanghai. Daar won Murray met tweemaal 6-2. Drie maand voordien had Murray ook in de kwartfinales op het gras van Wimbledon gewonnen van Tsonga (6-7, 7-6, 6-2, 6-2)..