Sam Van Rossom speelt ook de komende twee jaar bij Zaragoza, zo maakten de Spanjaarden zaterdag bekend op de clubwebsite. De Belgische guard, die vorige week zijn 25e verjaardag vierde, was het voorbije seizoen door Milaan uitgeleend aan de Spaanse eersteklasser en wordt nu definitief overgenomen door Zaragoza.

'Ik ben heel tevreden, want ik heb altijd gezegd dat ik hier graag wou blijven', reageerde de Belgian Lion na ondertekening van zijn contract. 'Er zijn niet veel ploegen waar je voor 9.000 toeschouwers kan spelen. Bovendien hebben het bestuur en de technische staf vertrouwen in mij. Ik hoop volgend seizoen opnieuw een stap vooruit te zetten en nog wat meer aan de club te kunnen bijdragen nu ik de Spaanse competitie heb leren kennen.'

Van Rossom (1m86) liet zich in zijn eerste seizoen in Spanje opmerken met onder meer de beslissende korf in de stuntzege van Zaragoza bij Barcelona (70-71). Over het hele seizoen liet hij een gemiddelde optekenen van 6 punten en 3 assists per wedstrijd. De voormalige speler van Oostende was bij de Spanjaarden ook één van de vier spelers die in alle competitiewedstrijden op het veld stond.

Zaragoza eindigde het voorbije seizoen tiende in de Spaanse eerste klasse, op een totaal van 18 ploegen.