Guus Hiddink: 'Rode Duivels hebben elftal met toekomst'
Foto: rr
De Turkse bondscoach Guus Hiddink heeft zaterdag in zijn column in de Nederlandse krant De Telegraaf teruggeblikt op de EK-kwalificatie-interland van vorige week in Brussel tegen de Rode Duivels.

De Turken kwamen daar met een 1-1 gelijkspel goed weg en liggen in polepositie om de tweede plaats in groep A te pakken. In de stand hebben ze momenteel met één wedstrijd minder gespeeld één punt minder dan het team van Georges Leekens.

'Dankzij de 1-1 tegen België hebben we nog alles zelf in de hand om ons voor het EK in 2012 te kwalificeren. Dat is echt een enorme opluchting. Eerlijk is eerlijk, we zijn in Brussel gewoon goed weggekomen', geeft Hiddink eerlijk toe.

'Weliswaar hadden we de wedstrijd lange tijd onder controle en zelfs meer dan dat, toch ging het op het laatst bijna mis. Gelukkig miste de tegenstander (Axel Witsel, nvdr) in die fase een strafschop en pakten we alsnog ons resultaat. Daarom draaien we ook nergens omheen en geven ruiterlijk toe dat we geluk hebben gehad', aldus de 64-jarige Nederlander.

'Normaal gesproken moet Turkije het nu af gaan maken, hoewel de Belgen echt een elftal met toekomst hebben. Een ploeg die iedere keer weer iets beter lijkt te zijn geworden', klinkt het.

Turkije heeft in groep A nog vier duels te goed, thuiswedstrijden tegen Kazachstan (02/09), Duitsland (07/10) en Azerbeidzjan (11/10) en een uitmatch in Oostenrijk (06/09). De Belgen spelen nog in Azerbeidzjan (02/09), thuis tegen Kazachstan (07/10) en in Duitsland (11/10).