De vijf Mexicaanse voetballers die positief zijn bevonden op clenbuterol zijn vrijdag onderzocht in Los Angeles. Dat maakte technisch directeur Hector Inarittu van de Mexicaanse voetbalbond bekend. De spelers verklaren inmiddels dat ze onschuldig zijn.

Doelman Guillermo Ochoa (America/Mex), verdedigers Francisco Javier Rodriguez (PSV/Ned), Edgar Duenas (Toluca/Mex) en middenvelders Antonio Naelson (Toluca/Mex) en Christian Bermudez (Atlante/Mex) maakten deel uit van de Mexicaanse selectie die momenteel actief is op de Gold Cup in de Verenigde Staten, het kampioenschap voor landenteams uit de CONCACAF-zone (Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben).

Volgens de Mexicaanse bond zijn de positieve tests te wijten aan het eten van met clenbuterol vervuild vlees. 'We zullen de resultaten van het onderzoek afwachten en zien wat het Mexicaans agentschap voor de landbouw in het vlees dat we gegeten hebben zal vinden', verklaarde Inarittu.

'Ik ben echt kwaad', verklaarde Naelson. 'Na het overlijden van mijn vader probeer ik opnieuw recht te staan, maar dit is een nieuwe klap. Het is allemaal nog moeilijker omdat ik niets misdaan heb. Mijn carrière zal niet bezoedeld worden door iets dat ik niet gedaan heb', stelde hij. 'Als ik een uitleg had voor de positieve test, zou ik hem geven, maar ik begrijp echt niet wat er gebeurd is.'

Ook doelman Ochoa is stomverbaasd. 'Dit is een complete verrassing. We hebben niets te verbergen en een zuiver geweten. We hebben geen medicatie of vreemde middelen ingenomen.'