Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse voetbalfederatie, heeft de geschorste FIFA-officials Mohamed Bin Hammam en Jack Warner dieper in nauwe schoentjes gepraat. In een telefoongesprek met Associated Press bevestigde Giskus vrijdag dat hij tijdens een bijeenkomst van de Caribische federatie op Trinidad een enveloppe met 40.000 dollar (27.500) toegeschoven kreeg.

Giskus kreeg de omslag, met daarin vier stapeltjes van 100 dollar-biljetten, op 10 mei in een hotellobby in Port of Spain, uit handen van twee onbekenden, kort nadat Bin Hammam, toen nog kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, zijn camagnetoespraak voor de Caribische Voetbalunie gehouden had. 'Toen ik hen vroeg waar het geld voor diende, wilden ze mij geen antwoord gevens', verklaarde Giskus, die op uitnodiging van Warner in Port of Spain was.

Bin Hammam trok zich terug voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA, nadat er omkoopverhalen aan de oppervlakte kwamen. Onder meer zou hij met de hulp van Warner de stemmen van de leden van de Caribische bond willen kopen hebben. 'Na de schorsing van Bin Hammam en Warner ging er bij mij een lichtje branden', aldus Giskus. 'Ik heb het bestaan van de enveloppe dan ook onmiddellijk gemeld bij de Ethische Commissie van de FIFA. De reputatie van Suriname is me meer dan 40.000 dollar waard.'