De jaarlijkse Sinksenfoor slaat zaterdag weer zijn tenten op voor vier weken. Voor de 42ste editie van de grootste kermis van Antwerpen moet je op de Gedempte Zuiderdokken zijn.

De start van de Sinksenfoor valt traditioneel op de zaterdag voor Pinksteren. Vorig jaar hebben een miljoen mensen de kermis bezocht. In het recordjaar 2009 zakten zelfs 1,5 miljoen naar de Gedempte Zuiderdokken af. Omdat het Pinksterweekend laat valt dit jaar, duurt de Sinksenfoor dit jaar vier weken in plaats van zes.

Nieuwe attracties

Wel zijn er dit jaar drie nieuwe attracties, waaronder een primeur voor België: 'Rap Zat', een 6 meter lange tunnel vol optische effecten die bezoekers op het verkeerde been zet. Voor waaghalzen is er de 24 meter hoge 'Rock 'n Roll' die een gevoel van gewichtloosheid geeft en verschillende loopings maakt. Wie het iets rustiger aan wil doen, kan met de attractie 'Waterballs' in een grote doorzichtige luchtbel over water lopen.

Maar ook de publiekstrekkers van de voorbije jaren - zoals de 52 meter hoge 'XXL', het reuzenrad en de rollercoaster - zijn van de partij, net als heel wat kinderattracties. In totaal staan op de Gedempte Zuiderdokken 150 attracties inclusief heel wat eetkraampjes.

Themadagen

Ook dit jaar heeft de kermis weer enkele speciale dagen gepland. Zo mogen op dinsdag 14 juni honderden personen met een handicap en hun begeleiders een middag lang genieten van gratis kermisplezier. Vrijdag 24 juni staat Pink Friday gepland: de tweede editie van de holebivriendelijke kermisavond start om 19 uur met een optreden van de Vlaamse boysband Get Ready! Om in het thema van de dag te blijven, wordt iedereen gevraagd om zich in het roze te kleden.

Dinsdag 28 juni wordt de Sinksenfoor het terrein van de studenten die de stress van het afgelopen schooljaar achter zich kunnen laten. Daags nadien, op woensdag 29 juni, plant de kermis een Familiedag met tal van promoties op verschillende attracties.

Op zondag 10 juli sluit de Sinksenfoor af met een ‘Big-Bang’: op alle attracties worden dan kortingen gegeven tot 30 procent.

Info

Op weekdagen opent de kermis zijn deuren vanaf 15 uur tot middernacht. Enkel op woensdag kan je er al een uurtje eerder terecht, net zoals in het weekend en op feestdagen. Op vrijdag en zaterdag eindigt de kermis om 1 uur, de andere dagen een uurtje vroeger.

De organisatoren raden bezoekers aan vooral gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan gratis terecht op de Scheldekaaien. Op de nabije parking Gerechtshof kost een ticket tijdens de Sinksenfoor, van 11 juni tot 10 juli, slechts 1 euro. Buurtbewoners kunnen een abonnement verkrijgen voor deze hele periode aan 35 euro in plaats van de normale prijs van 60 euro.