De verdediging van Kim De Gelder betwist dat het verzoekschrift om bijkomend onderzoek een poging is om de zaak te vertragen. "Ik begrijp de emotie bij de slachtoffers, maar dit is geen vertragingsmanoeuvre. Ik wil niet naar assisen met een dossier dat met haken en ogen aan elkaar hangt", stelt Jaak Haentjens.

Volgens de verdediging is De Gelder schizofreen. "Hij heeft een zware geestesziekte en moet dus geïnterneerd worden. Ik heb geen enkel belang om dit onderzoek te vertragen", zegt Haentjens. "Het is ook niet mijn fout dat het verslag van de gerechtspsychiaters zo lang geduurd heeft en dat er dan nog hiaten in zijn."

Haentjens vraagt ook een nieuwe expert die het medicatiegebruik van De Gelder onderzoekt en wil bijkomende verhoren van de verantwoordelijken in de gevangenis.

"Mijn cliënt krijgt antipsychotica en antidepressiva in de gevangenis, en als hij ze niet wil nemen dan worden ze intramusculair toegediend. Hij moet dan toch geestesziek zijn. De gerechtspsychiaters stellen echter dat Risperdal (gebruikt bij de behandeling van schizofrenie, nvdr.) toegediend wordt om rumoerige of onstuimige gevangenen kalm te houden, en dat die medicatie niets betekent."
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in