Eind vorige maand werd uit het MAS in Antwerpen een zeldzame kruithoorn gestolen met een waarde van ongeveer 5000 euro. De verdachten werden gefilmd door bewakingscamera's. Herkent u iemand, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie.

De diefstal gebeurde op donderdag 26 mei. Rond kwart voor 3 kwamen twee verdachten, een oudere man en een vrouw, samen het gloednieuwe Museum aan de Stroom binnen. Even later splitste het tweetal zich op.

Rond half vier observeert de verdachte man de ruimte op de vierde verdieping waar de kruithoorn was uitgestald. Op een geschikt moment neemt hij het kunstwerk van de muur en verstopt het onder zijn jas. Rond tien voor 4 verlaat de man het museum.

De politie en het parket van Antwerpen zouden de verdachten graag willen kennen.
Het gaat om een ouder, eerder onopvallend koppel.

De man is normaal gebouwd en heeft witgrijs haar. Hij was sportief gekleed met een opvallend rode jas met zwarte voering, een hemd met korte mouwen met verticale lijnen, een grijze of beige broek en lichte schoenen. Hij droeg een grote rugzak op de rug.

De vrouw in zijn gezelschap is iets struiser. Ze heeft donker haar en droeg zwarte kleren en witte, sportieve schoenen. Ze droeg een zwarte jas met kap boven een zwarte broek en ze had een sjaaltje om haar hals met witte en rode kleuren.

Het gestolen voorwerp betreft een zeldzame kruithoorn uit de periode van de Tachtigjarige oorlog en werd gebruikt om buskruit in op te slaan. De hoorn meet 30 bij 12 cm en is vervaardigd uit hoorn en heeft een tuit uit hout. De voorzijde is versierd (gegraveerd en beschilderd) met een oorlogstafereel met links onderaan de datum 1590.

Meent u dit koppel te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u de kruithoorn te koop kreeg aangeboden, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0.

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be
Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be