Kwart van de Vlamingen drinkt nooit kraantjeswater
Foto: vum
Slechts 41 procent van de Vlamingen drinkt dagelijks kraantjeswater. Dat blijkt uit een enquête van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De consumptie van kraantjeswater neemt wel toe met de leeftijd. Uit de enquête blijkt ook dat de meerderheid van de Vlamingen niet weet hoeveel leidingwater kost.

De enquête werd uitgevoerd bij 1.000 Vlamingen. Minder dan de helft van de ondervraagden (41 procent) drinkt dagelijks leidingwater. Dat percentage neemt wel toe met de leeftijd. Zo drinkt de helft van de 50-plussers dagelijks leidingwater, terwijl dat in de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar slechts 36 procent is.

Bijna een kwart van de deelnemers (23 procent) beweert dan weer nooit kraantjeswater te drinken. Als belangrijkste reden daarvoor geeft de meerderheid (26 procent) aan altijd flessenwater in huis te hebben. Daarnaast vindt 15 procent dat kraantjeswater niet lekker smaakt. Nog anderen vertrouwen het kraantjeswater niet (11 procent) of vinden dat het te veel kalk bevat (11 procent).

Uit de enquête blijkt ook dat de Vlaming niet echt begaan is met zijn watervoorziening. Zo weet slechts de helft (49 procent) bij welke watermaatschappij hij aangesloten is.

Bovendien geeft 75 procent aan de kostprijs van een liter water niet te kennen. Als de ondervraagden zich toch aan een poging wagen, schatten ze de prijs veel te hoog in. Ter info: een liter water kost 0,00347 euro. De meerderheid (70 procent) was er zich wel van bewust dat de waterprijs in 2005 omhoog ging.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in