Berlusconi’s seksproces komt maar niet op gang
Foto: AFP
Het met spanning verwachte seksproces tegen de Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi komt maar niet op gang.

Bij de derde zitting in de zaak Ruby stelde zich maandag in Milaan voorlopig alleen maar Egidio Verzini uit Verona voor als nieuwe advocaat van de jonge Marokkaanse prostituee. Met haar zou Berlusconi op de "bunga-bunga"-feestjes in zijn villa in Milaan herhaaldelijk seks gehad hebben. De nieuwe raadsman zal Ruby als slachtoffer vertegenwoordigen.

De 74-jarige Berlusconi was opnieuw niet in de rechtbank, toen zijn advocaten de door hen voorgelegde zestien bezwaren toelichtten. Daarbij is ook de vraag of de Milanese juryrechtbank voor deze zaak trouwens bevoegd kan zijn.

Berlusconi wordt seks met minderjarige prostituees en ambtsmisbruik ten laste gelegd, omdat hij Ruby in zijn hoedanigheid als regeringsleider voor een gevangenisstraf zou behoed hebben. Bij een veroordeling riskeert hij tot 15 jaar celstraf.

Het proces bevindt zich dus nog steeds in zijn beginfase. De openbare aanklagers zullen zich op 14 juni over het verzet van de Berlusconi-verdediging kunnen uitspreken. De advocaten van de premier zijn ervan overtuigd in beide aanklachten zijn onschuld te kunnen bewijzen.

De rechtbank zal vermoedelijk op 18 juli over de bezwaren van de verdediging beslissen. Het geding, dat in Italië "het proces van het jaar" wordt genoemd, kan dan naar een tijdstip na het zomerreces verschoven worden.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig