Man overlijdt na ongeval met quad
Foto: mma
Een 66-jarige man uit Koekelare is zaterdagmiddag om het leven gekomen toen hij met zijn quad tegen een muur reed. Bij hem achterop zat het vijfjarig kindje van zijn buren. Het kind werd overgebracht naar het Henri Serruysziekenhuis in Torhout maar zijn toestand is niet kritiek.

Gilbert Debruyne was zaterdag nog een ritje gaan maken op een veld. Het vijfjarige kindje van de buren mocht mee. Toen hij nadien terug in de Barnestraat kwam en de weg wou oversteken naar zijn woning, verloor Debruyne om een nog onbekende reden de controle over het stuur. De quad schoot vooruit en belandde tegen de muur van Debruynes woning.

Gilbert Debruyne vloog met zijn hoofd tegen de muur en was op slag dood. De hulpdiensten poogde nog een twintigtal minuten om hem te reanimeren, maar tevergeefs. Het kindje, dat achterop zat, werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gevoerd.

Debruyne is getrouwd en heeft drie zonen. ‘Papa was autoelectricien. Hij is twee jaar geleden met pensioen gegaan’, zegt zoon Hans. ‘Vader heeft vijfentwintig jaar trials gereden. Toen hij wat ouder werd, heeft hij zich een quad aangeschaft. Dit was zijn tweede in vier jaar tijd. Nee, het was geen snelheidsquad maar een landbouwquad. Die mag maar veertig per uur rijden. Hij deed graag grote uitstappen. De quad was zijn passie maar is helaas ook zijn dood geworden.'

'Papa is veel te vlug uit ons leven gerukt. Vader was een man die altijd klaar stond en alles deed voor de anderen. Hij was sinds zijn achttiende in de brandweer. Er was niemand thuis toen het ongeluk gebeurde. Moeder verbleef in Oostende. Ik heb ook nog een broer die in Amerika woont. Hij zal wellicht naar huis komen. Volgende zaterdag doet mijn dochtertje haar eerste communie. Papa keek daar heel erg naar uit. Dit is verschrikkelijk.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig