Wat een voetbalfeest moest worden, groeide al snel uit tot een vechtpartij. Op de Kouter in Gent brak meteen na het eerste doelpunt een grote vechtpartij uit, waarbij tientallen mensen lichtgewond zijn geraakt. Alle Gentse politieagenten werden naar het plein geroepen.

Op de Kouter stond een groot scherm van 28 vierkante meter opgesteld om de wedstrijd België-Turkije te volgen. Naar schatting 5000 voetbalfans waren naar het plein afgezakt. Er werd door de organisatie geen drank in glazen flesjes verkocht, maar supporters trokken naar nachtwinkels om daar bakken bier en andere drank in te slaan. 

Na drie minuten wedstrijd sloeg de feeststemming meteen om: na het doelpunt van Rode Duivel Marvin Ogunjimi begonnen enkele Turkse supporters met glazen flessen te gooien. Volgens getuigen werden ze uitgedaagd door Belgische supporters.

Op Twitter ging het nieuws over de rellen meteen de ronde: 'Veldslag op de Kouter!', 'Rellen op de Kouter in Gent. Als dat maar goed afloopt...'. 

Alle politieagenten van Gent werden opgeroepen om de aanwezige ordehandhavers bij te staan. De Belgische supporters werden gescheiden van de Turkse, door zowel hekken als door een haag van agenten in gevechtsuitrusting. Andere agenten mengden zich tussen de supporters. De vertoning op de Kouter ging evenwel gewoon door. 

Na afloop verliet de menigte druppelgewijs het plein. Sommigen lieten een spoor van vernieling achter: hier en daar was een autoruit ingeslagen.

De kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012 eindigde op 1-1.