Lucas Biglia verlengt contract bij Anderlecht tot 2015
Foto: Belga
De 25-jarige Argentijnse international Lucas Biglia heeft woensdag zijn contract bij RSC Anderlecht tot 2015 verlengd. Dat maakte RSC Anderlecht woensdag bekend. Het vorige contract van de Argentijnse draaischijf liep volgende zomer af. Het bestuur van Paars-wit drong daardoor al een tijdje aan op een contractverlenging.

'Dit voelt aan als een transfer. Anderlecht heeft altijd in Biglia geloofd en heeft hem in alle moeilijke momenten gesteund. We zijn ook trots om een Argentijns international in onze rangen te hebben. Lucas is een meerwaarde voor RSCA en het Belgisch voetbal', verklaarde algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Biglia: 'Een blijk van eerbied'

'Ik ben opgelucht. Ik heb me altijd goed gevoeld in Brussel. RSCA beantwoordt aan mijn sportieve ambities en ik heb ook een goede relatie met het bestuur en de fans. Dankzij Anderlecht ben ik Argentijns international kunnen worden. Dat vergeet ik niet. Langs deze weg wil Herman Van Holsbeeck danken voor de inspanning die RSCA levert. Het is een blijk van eerbied. Ik zal er alles aan doen om de club te helpen om volgend seizoen kampioen te worden', aldus Biglia.

In voorselectie voor Copa America

De Argentijnse draaischijf werd dinsdag opgenomen in de voorselectie van Argentinië voor de Copa America, die van 1 tot 24 juli in Argentinië plaatsvindt. Biglia sukkelt echter al een tijdje met een schouderblessure en miste daardoor het competitieslot met Anderlecht. De speler besliste in onderling overleg om zich pas na het Zuid-Amerikaanse landentoernooi te laten opereren, waarna hij enkele maanden out zou zijn. Als wederdienst vroeg Paars-wit aan Biglia om zijn contract te verlengen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig