Afgelopen weekend werd een bank in Chicago overvallen door twee 'nonnen'. Twee gemaskerde personen -waarschijnlijk een man en een vrouw- lieten zich blijkbaar inspireren door de bioscoopfilm 'The town'. Net als in de film waren de twee daders verkleed als gemaskerde nonnen.

In september 2010 ging de film in première. Acteur Ben Affleck pleegt daarin in de rol van misdadiger Doug MacRay samen met zijn vrienden bankovervallen in Boston. Daarvoor verkleden ze zich als nonnen met vreemde maskers op hun hoofd.

Volgens de FBI leken de bankovervallers in Chicago wel heel erg op de scènes uit de film. Dat concludeerde ze via de bewakingsbeelden. De bankovervallers droegen dezelfde pakken en maskers en bedreigden de loketbedienden met geweren zodat die de kluizen openden. Daarna leegden de overvallers zelf de kluizen en staken het geld in een zak van Nike.

Het is onduidelijk met hoeveel geld de twee ervandoor zijn. Momenteel zijn de bankrovers nog voortvluchtig. De dieven gingen ervandoor in een zilveren Chevrolet.