N-VA-kamerlid Peter Dedecker wijst met een beschuldigende vinger in de eerste plaats naar de actievoerders. Maar hij hekelt ook het gemeentebestuur van Wetteren en het zwakke politieoptreden.

Oost-Vlaams Kamerlid Peter Dedecker (N-VA) is onthutst over de actie in Wetteren waarbij een wetenschappelijk proefveld van GGO-aardappelen werd vernield.

Hij hekelt natuurlijk de actievoerders, maar hij heeft ook vragen bij het politie-optreden en bij de preventieve acties van het gemeentebestuur.

"Burgemeester en politie stonden erbij en keken ernaar. Een schandelijke vertoning en gebrek aan verantwoordelijkheidszin van actievoerders en lokaal bestuur," zegt hij.
 

Hij begrijpt niet dat de gemeente dacht met de actievoerders afspraken te kunnen maken. "Dat dergelijke actievoerders, met als doel de vernietiging van het proefveld, zich niet aan bepaalde 'afspraken' zouden houden, kon het kleinste kind verwachten."

Dedecker vraagt zich af wie in de fout ging. "De politie met haar gebrekkige optreden, of de burgemeester met een zware inschattingsfout?" De burgemeester van Wetteren is Alain Pardaen, CD&V.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig