We zijn er 'op een publieke en vreedzame manier' in geslaagd de veldproef in Wetteren volledig handmatig te vernietigen. Dat zeggen de actievoerders in een persbericht.

"Op 29 mei 2011 werd een succesvolle poging ondernomen om op een publieke en vreedzame manier de genetische gemanipuleerde aardappelen te vervangen door natuurlijke varianten op het proefveld van Wetteren. In georganiseerde chaos slaagden de actieveoerders erin de veldproef volledig handmatig te vernietigen."

Zo begint het persbericht waarmee de actievoerders hun succes bekendmaken.

Het  Field Liberation Movement stelt dat het wil vermijden dat GGO's "ondoordacht geïntroduceerd worden in ons eco-systeem".
 

De actievoerders zijn blij dat ze met 400 waren. Zo toonden ze in grote getale  "hun afkeer voor deze veldproef die enkel de winsten van agro-industrie zal dienen".

"De gevolgen op lange termijn van GGOs zijn absoluut niet gekend, hun introductie is onomkeerbaar en ze doen momenteel hoogstens aan symptoombestrijding van de problemen in onze voedselproductie en landbouw", adus nog de actievoerders.

Het is opvallend hoe de actievoerders spreken over hun 'geweldloze' actie. "De activisten die kozen voor burgerlijke ongehoorzaamheid en effectief probeerden de aardappelen verwisselen, toonden op die manier dat ze ons milieu en onze landbouw echt serieus nemen. Een deel van hen is er effectief in geslaagd om geweldloos voorbij politie en hekken te raken en het veld te bevrijden."