'Strauss-Kahn heeft alibi'
Foto: epa
Dominique Strauss-Kahn heeft een alibi voor de aanranding waarvan hij door een dienstmeisje beschuldigd wordt. Hij was op dat moment niet in het Sofitel-hotel aanwezig maar had een lunch met zijn dochter. De advocaten van Strauss-Kahn zeggen hiervoor bewijzen te hebben, meldt het Franse radiostation Radio Monte Carlo.

De advocaten puzzelden de dag van Strauss-Kahn opnieuw in elkaar en ontdekten dat hij om 13 uur, het bewuste tijdstip waarop de aanranding zou zijn gebeurd, al was uitgecheckt. Strauss-Kahn zou het hotel om 12.28 uur verlaten hebben. Daarna ging DSK eten met zijn dochter, waarna hij naar de luchthaven vertrok.

Volgens dit tijdschema was Strauss-Kahn dus niet aanwezig in het hotel op het moment waarop het kamermeisje beweert door hem aangerand geweest te zijn. De advocaten van DSK hebben volgens het radiostation RMC zowel bewijzen als getuigen hiervoor. Bronnen gaf RMC er evenwel niet bij. De advocaten hebben het bericht nog niet bevestigd.

Nog volgens RMC zou de verdediging van de Fransman willen argumenteren dat het kamermeisje mogelijk financiële bedoelingen had bij het beschuldigen van de topman van het IMF

Ander tijdschema

De Franse krant Libération meldt intussen dat de New Yorkse politie de aanranding niet langer om 13 uur maar een uur heeft opgeschoven naar 12 uur. 'We hebben eerst gezegd dat het rond 13 uur was, maar het was dichter tegen de middag', zegt politiewoordvoerder Paul J. Browne.

In dat scenario was DSK nog aanwezig in het Sofitel.

Strauss-Kahn zelf moet vandaag voor de rechtbank verschijnen. Volgens zijn advocaten zal hij onschuldig pleiten op de beschuldigingen van aanranding en poging tot verkrachting.