'Metekind echtgenote aangerand door Strauss-Kahn'
Tristane Banon Foto: afp
In Frankrijk beweert de 31-jarige journaliste Tristane Banon in het verleden door Dominique Strauss-Kahn seksueel te zijn aangerand. Volgens de Franse pers is Banon het metekind van de tweede vrouw van de IMF-topman.

Banon zegt dat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, die momenteel in New York vastzit op verdenking van verkrachting, haar in 2002 al eens probeerde te verkrachten. Haar advocaat zegt dat ze overweegt een klacht in te dienen.

Weggebiept

Banon deed haar relaas in februari 2007 in een uitzending van het tv-programma '93, Faubourg Saint-Honore', met de bekende presentator Thierry Ardisson. Toen werd de naam van Strauss-Kahn echter uitgebiept. Het is de moeder van Banon, zelf een regionale verkozene van de socialistische partij, die de naam van Strauss-Kahn nu heeft bevestigd.

De nu 31-jarige vrouw zei in de uitzending dat ze DSK had gecontacteerd om informatie te krijgen voor het boek dat ze aan het schrijven was. DSK zou haar voor een gesprek uitgenodigd hebben op zijn appartement, waar hij zou geprobeerd hebben zich aan haar te vergrijpen. Dat zou geëindigd zijn in een vechtpartij.

Banon zei in de uitzending ook dat ze destijds een dossier tegen DSK had samengesteld en een bekende advocaat had gecontacteerd, maar dat ze uiteindelijk geen klacht heeft ingediend, ‘uit schrik om verder door het leven te moeten gaan als het meisje dat het aan de stok kreeg met een politieke figuur’. Haar advocaat David Koubbi zei vandaag dat ze nog steeds overweegt om klacht in te dienen.

Moeder

De moeder van Tristane Banon, Anne Mansouret, bevestigt de feiten en zegt dat ze haar dochter toen gevraagd heeft om geen klacht in te dienen. 'Het ging toen heel slecht met mijn dochter. Maar het was om familiale redenen te heikel', zei ze aan de krant Paris Normandie.

Intussen beklaagt ze zich dat ze haar dochter destijds heeft afgeraden een klacht in te dienen. 'Ik heb de fout gemaakt om ervan uit te gaan dat DSK in een vlaag van waanzin had gehandeld’, verklaarde ze aan de tv-zender France 3. Mansouret is verkozene van de socialistische partij PS in het departement Eure en Haute-Normandie.