Bob Dylan ontkent Chinese censuur
Bob Dylan in China. Foto: REUTERS
De Amerikaanse poplegende Bob Dylan heeft in een boodschap op zijn website ontkend dat de Chinese autoriteiten zijn recente optredens in het land hebben gecensureerd.

Dylan speelde in april voor het eerst in China. Op de setlist ontbraken klassieke protestsongs als 'Blowin’ in the Wind' en dat voedde geruchten dat het communistische regime de concerten had gecensureerd.

In een boodschap op zijn website ontkent Dylan dat er sprake was van censuur. Volgens het sixties-icoon hebben de Chinezen weliswaar op voorhand een lijst van songs opgevraagd die hij zou willen spelen, 'maar niemand heeft er iets over gezegd en we hebben de songs gespeeld die we wilden spelen'.

Dylan, die binnenkort zeventig wordt, ontkent voorts dat de twee Chinese concerten weinig volk op de been brachten en vooral westerse expats lokten. Hij schrijft dat 12.000 van de 13.000 tickets verkocht werden en dat het publiek vooral bestond uit Chinese jongeren. Mede daarom koos de enigmatische artiest naar eigen zeggen voor recent werk en liet hij grote klassiekers uit de jaren zestig en zeventig links liggen. 'Die zouden ze toch niet gekend hebben.'