Gino Russo: 'Vrijlating Michelle Martin is provocatie'
Foto: rr
Gino Russo, de vader van Melissa, noemt de mogelijke, voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin een "provocatie". Hij vindt het jammer dat de vrouw van Marc Dutroux haar celstraf niet volledig moet uitzitten.

Russo weigerde in de Belgische media te reageren, maar gaf wel een interview aan RTL Frankrijk. "Het feit dat Michelle Martin in een klooster gaat leven, is op zich niet vervelend", zegt Russo.

"Maar het doet alle vernederingen en frustraties van het gerechtelijk onderzoek en het proces naar boven komen, en dat valt me zwaar. De houding van Justitie zorgde ervoor dat Martin maar tot 30 jaar cel kon veroordeeld worden, terwijl haar echtgenoot levenslang kreeg."

Het goed gedrag van Michelle Martin in de gevangenis is volgens Gino Russo niet voldoende om haar vrijlating te rechtvaardigen. "Mijn vrouw is twee jaar senator geweest en heeft gewerkt bij de strafuitvoeringsrechtbank. Duizenden gedetineerden vertonen goed gedrag in de gevangenis, maar zij worden daarom niet vrijgelaten. Dit voelt aan als provocatie." Daarnaast blijkt uit een recent boek over Michelle Martin dat "ze geen spijt noch besef heeft van de schade die ze aanrichtte".

De vader van Melissa zei ook dat hij van het verloop van de procedure niet op de hoogte werd gehouden door Justitie. "Ik heb dinsdag een brief van vier regels van de strafuitvoeringsrechtbank in Bergen gekregen, terwijl het nieuws over de vrijlating maandag al in alle kranten stond."

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig