Plaatsing omheining Bloso-domein Hofstade start deze week
Foto: Herman Ricour
De plaatsing van een tijdelijke omheining rond het Bloso-domein van Hofstade gaat nog deze week van start. De omheining zal er ten laatste eind volgende week staan. Daarmee wijst Bloso de bezwaren van honderden omwonenden af. Die wilden enkel de strandzone, waar zich incidenten voordoen, omheinen.

Omwonenden van het domein verzamelden al meer dan 500 bezwaarschriften. Door de volledige omheining moeten velen een grote omweg maken voor ze in het natuurgebied aan hun wandeling kunnen beginnen. Het afsluiten van dat gebied zou ook nefast zijn voor de migratie van dieren.

'Enkel de strandzone afsluiten zou esthetisch te zeer ingrijpend zijn: het belemmert dan de mooie zichten op geklasseerde gebouwen als het Sportimonium. Het zou ook veel moeilijker zijn om hier een bouwvergunning voor te krijgen. Daarnaast bestaat in dat geval ook het gevaar dat potentiële onruststokers zich in andere delen van het domein bewegen', aldus Peter Janssens van Bloso.

Meteen na de ingebruikneming van de tijdelijke omheining zal er een toegangsgeld van vijf euro ingevoerd worden. Het Bloso-domein blijft wel gratis voor inwoners van Zemst, Kampenhout en Boortmeerbeek. Andere veiligheidsmaatregelen zoals bewakingscamera's en een toegangsverbod voor wie zich schuldig maakte aan incidenten, vergen nog heel wat investeringen en afspraken en zullen pas op termijn worden ingevoerd.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig