Wouter Weylandt sterft na crash in Giro
Een luchtbeeld van na de val van Wouter Weylandt Foto: Sporza
In de derde etappe van de Ronde van Italië is Wouter Weylandt overleden na een zware val. Hij viel tijdens een afdaling en schoof 20m verder. Op televisiebeelden was te zien hoe de hevig bloedende wielrenner werd gereanimeerd. Vergeefs: na 40 minuten stierf hij. Hij zou in september vader zijn geworden.

In de afdaling van de Passo Del Bocco, op 40 km van de streep, bleef de de 26-jarige renner  van Leopard Trek  liggen na een zware val. Zijn linkerpedaal zou zijn blijven haken achter een muurtje, waarna Weylandt 20m naar beneden stortte.

De reddingsdiensten waren meteen ter plaatse en probeerden de wielrenner te reanimeren door hartmassage. De helikopter die hem naar het ziekenhuis zou brengen, vond eerst geen geschikte landingsplaats. De renner had eerst nog een polsslag, maar overleed na 40 minuten reanimeren. Een schedelbreuk werd Weylandts fataal.

'We waren er meteen bij, maar konden niets doen', vertelde dokter Giovanni Tredici aan de Italiaanse zender RAI. Na afloop van de koers verzamelden een zwaar aangeslagen ploegleiding en renners in de rennersbus van Team Leopard Trek.

Bijna vader

In maart kondigde Weylandt nog aan dat hij voor het eerst vader zou worden. In september zou zijn vriendin An Sophie bevallen.

Vorig jaar won Weylandt de derde etappe van de Giro. In het Nederlandse Middelburg zegevierde hij in de sprint. Dit jaar stond de Giro oorspronkelijk niet op het programma van de Gentenaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig