Moederdag niet vergeten?
Foto: martine goetschalckx
Een verjaardag vergeten, tot daar aan toe. Maar wie moederdag over het hoofd ziet, zit in de problemen. Een paar tips voor wie nu pas tot de vaststelling komt dat hij nog geen voorbereidingen heeft getroffen.
  • Bloemen zijn altijd goed. Echt. Origineel is het niet, maar het vergt slechts een minimum aan voorbereiding. Als het kan plaatst u zaterdag een reservatie bij de bloemist, en zelfs dat is meestal niet noodzakelijk. Al zal je keuze wellicht wat beperkter zijn, en de wachttijd in de winkel langer. Maar aangezien je de bloemen toch pas op de dag zelf koopt, kan moederlief niet merken dat je de voorbereiding bent vergeten. 
  • De kant-en-klare cadeaubonnen zijn niet meteen het bewijs van veel inspiratie. Je maakt beter zelf een bon voor bijvoorbeeld een massage, 10 afwasbeurten, koken, het gras afrijden of de dakgoot reparen... Iets wat moeder leuk of handig vindt, en je zelf niet eens iets hoeft te kosten. Je wint twee keer.
  • Moeder mee uit eten nemen zit er wellicht niet in. Want de meeste restaurants zijn voor zondag volzet. Een alternatief is een bon maken (zie hoger). Iets koken voor moeder is een andere last minute-oplossing. U hoeft daar geen chef-kok voor te zijn, een gebakken eitje en een veredelde toast zijn al genoeg voor een mooie moederdagbrunch. Zo laat u zien dat u toch iets hebt opgestoken van haar kookkunsten.
  • Profiteer van het goede weer van zondag. Maak een fietstocht, of ga wandelen. En vergeet niet om onderweg te stoppen aan een terrasje.
  • Zelf eigenlijk gewoon te lui om iets te doen? Zet de kinderen aan het werk. Dit is vooral efficiënt voor de viering van de moederdag van uw eigen vrouw. Laat de kinderen een tekening maken van mama, en uw vrouw weet weer wat de essentie van moederdag is: blij zijn dat je kinderen hebt.
  • Zelfs dat is te veel moeite? Hou gewoon vol dat moederdag eigenlijk op 15 augustus wordt gevierd. Maar vergeet dan wel niet om in augustus met een écht goede verrassing op de proppen te komen.
  • U kunt ook vol misprijzen praten over dat commerciële gedoe dat moederdag toch geworden is en haar vertellen dat jullie band veel hechter is. Echt indruk maakt zoiets zelden, vrezen we, tenzij u dit alsnog combineert met de allereerste tip.