In Kinrooi heeft een leraar (49) gisteren een 13-jarige jongen gedurende drie kwartier opgesloten in een kast. Het incident deed zich voor in de Eerstgraadsschool, tijdens de praktijkles Hout..

De leerling sms'te zijn moeder vanuit de kast, waarna zij meteen naar de school reed. Samen met de directeur haalde ze haar zoon uit de kast. De kleine kast had een afmeting van dertig op veertig centimeter.

'Mijn zoon Stef was kort voor de middag zelf in de kast gekropen, waarna vrienden die hadden dichtgegooid. Hij kroop er weer uit, besefte dat hij iets fout had gedaan en ging het opbiechten bij de leerkracht', vertelt Mariette Houben, de moeder van de jongen. 'De leraar liet hem als straf weer in de kast kruipen. Rond de middag ging hij rustig eten, zonder Stef te bevrijden. Ook zijn klasgenoten hielpen hem niet.'

'Dit had nooit mogen gebeuren', reageert schooldirecteur Jaak Tielens in Het Belang van Limburg. De directie van de school onderzoekt de zaak en beraadt zich over een eventuele sanctie voor de praktijkleraar Hout.

Er zijn in het verleden nooit klachten geweest over de leraar. 'Van ontslag is er voorlopig geen sprake', aldus coördinerend directeur Franky Hungenaert. 

De leraar heeft intussen zijn excuses aangeboden. De jongen is erg aangedaan en zal pas vrijdag opnieuw naar school gaan. Hij wil niet reageren.