Voetbalanalist RTBF stapt woedend weg na beschuldiging
Stéphane Pauwels Foto: youtube
Heel wat commotie tijdens de Studio 1-uitzending gisteren op de RTBF. Naar aanleiding van een discussie rond enkele uitspraken over Preud'Homme, kreeg Stéphane Pauwels het aan de stok met collega-analist Benoît Thans. Carl Huybrechts, ook aanwezig in de studio, keek verwonderd toe wanneer Pauwels besloot er de brui aan te geven en boos de studio te verlaten.

De heisa ontstond na een gesprek over de uitspraken van Johan Derksen, hoofdredacteur van het Nederlandse Voetbal International. Hij verweet in een interview Twente-coach Michel Preud'homme voor dorpsidioot en zei dat de voormalige Belgische international 'gigantische ogen in zijn kop heeft en niet weet welke dag het is.'

'Ik heb er genoeg van!'

'Zulke mensen maken veel lawaai, maar zeggen niks', vertelde Benoît Thans over Johan Derksen. Terwijl Thans dit zei, keek hij in de richting van Pauwels. 'Jij hebt over mij ook onaangename dingen gezegd', vertelde hij erbij. Het leidde tot een hevige discussie tussen de twee analisten. Nadat presentator Michel Lecomte de gemoederen probeerde te bedaren, liep Pauwels woedend de studio uit. 'U kiest altijd partij Lecomte. Ik heb er genoeg van', riep hij nog na.