Frank Hosteaux, die eind januari uit de sp.a stapte om verder als onafhankelijke te zetelen in de Antwerpse gemeenteraad, sluit zich aan bij de PVDA. Dat maakte Hosteaux vrijdag bekend op een persconferentie. Hosteaux kiest dus ietwat verrassend niet voor Rood!, het nieuwe project van Erik De Bruyn, al blijft de mogelijkheid tot samenwerking tussen beide bewegingen wel bestaan.

Volgens Hosteaux klikte het meteen tussen hem en PVDA-voorzitter Peter Mertens toen ze met elkaar in contact kwamen nadat Hosteaux eind januari uit de sp.a-fractie in de Antwerpse gemeenteraad was gestapt.

Hosteaux had die beslissing genomen uit onvrede met een aantal beslissingen die mee door de sp.a werden gesteund, zoals de overlastmaatregelen in Antwerpen Noord en de afbouw van het stadspersoneel.

Dat Hosteaux nu voor PVDA kiest en niet voor het Rood! van de eerder deze week ook al uit de sp.a gestapte Erik De Bruyn, komt als een verrassing. "Rood! komt te laat. De Bruyn had al twee jaar geleden uit de sp.a moeten stappen. Het is ook erg jammer dat ze de uitgestoken hand van PVDA blijven weigeren", verklaarde Hosteaux vrijdag.

PVDA-voorzitter Peter Mertens was uiteraard erg in zijn nopjes met het binnenhalen van Hosteaux. "De sp.a vertaalt niet langer het socialistische buikgevoel. Dat willen wij met de hulp van Frank wel doen", aldus Mertens, die met deze eerste zetel voor de PVDA in de gemeenteraad al halfweg de doelstelling zit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig