Marinower wordt fractieleider Open VLD in Antwerpse gemeenteraad
Foto: Pol De Wilde - Corelio
De Open VLD-fractie in de Antwerpse gemeenteraad heeft Claude Marinower unaniem verkozen tot nieuwe fractieleider. Hij volgt Annick De Ridder op, die ontslag neemt uit de gemeenteraad omdat ze die functie onverenigbaar acht met haar nieuwe job bij het Antwerpse logistiek bedrijf Katoen Natie.

Marinower is al sinds 2000 gemeenteraadslid in Antwerpen. Van 2003 tot 2007 was hij ook Kamerlid voor Open VLD.

'Ik heb alle vertrouwen dat Claude de politieke lijn van Open VLD in de Antwerpse gemeenteraad kan uitstippelen', zegt Axel Polis, voorzitter Open Vld Groot Antwerpen.
Annick De Ridder wordt in de gemeenteraad wellicht opgevolgd door advocaat Kris Luyckx. In de loop van volgende week zou hierover meer duidelijkheid moeten zijn.

Opvolger Kris Luyckx

Eerste opvolger Kris Luyckx is bereid Annick De Ridder op te volgen in de Antwerpse gemeenteraad. Luyckx zal na de paasvakantie rond de tafel zitten met de andere vennoten van zijn advocatenkantoor Desdalex.

De stad Antwerpen heeft aan Desdalex een aantal aanbestedingen uitgeschreven en het is wettelijk niet toegelaten voor Luyckx om in de gemeenteraad te zetelen omdat hij dan mee zou beslissen over toekomstige aanstellingen.

'Daar moeten we een professionele oplossing voor vinden maar wat die precies zal zijn, dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik ben strafpleiter en heb dus eigenlijk niets te maken met de contracten afgesloten met de stad', aldus Luyckx.