Rode Duivel Gillet degradeert met Bari naar Serie B
Bari - Sampdoria 0-1 Foto: EPA
Bari, het team van nationale doelman Jean-François Gillet, heeft zich zaterdag niet kunnen redden in de Serie A. De Italiaanse hekkensluiter verloor thuis met 0-1 van Sampdoria Genua en is zelfs met nog vier speeldagen te gaan al helemaal zeker van degradatie.

Gillet was aanvoerder bij Bari en keepte opnieuw sterk in de 'wedstrijd van de laatste kans'. In de eerste helft behoedde de Rode Duivel de thuisploeg enkele keren voor een achterstand. Na een uur spelen was Gillet echter kansloos op een strafschop. Scoren zat er niet meer in voor Bari waardoor de club na twee seizoenen in de hoogste afdeling naar de Serie B verwezen wordt. Gillet had eerder al laten verstaan de club te willen verlaten indien ze zou zakken. Er was lang concrete interesse van Club Brugge, maar blauw-zwart koos uiteindelijk voor Kujovic.

Beter nieuws was er voor AC Milan. De koploper in de Serie A zag eerste achtervolger Napoli opnieuw met de punten morsen. Napoli verloor met 2-1 op het veld van Palermo, waardoor Inter Milan over de club uit Napels naar de tweede plaats spring. Inter won zelf thuis de topper tegen Lazio Roma. AC Milan gaat vanavond nog op bezoek bij Brescia. 


AS Rome - Chievo Verona 1-0
Cagliari - Fiorentina 1-2
Inter Milaan - Lazio Rome 2-1
Genua - Lecce 4-2
Palermo - Napels 2-1
Bari - Sampdoria 0-1
Udinese - Parma 0-2
Bologna - Cesena 0-2

later:

Brescia - AC Milaan
Juventus - Catania