Vijf kinderen even vermist in De Haan en De Panne
Foto: BELGA
De hulpdiensten aan de kust hebben vandaag hun handen vol gehad met vermiste kinderen. In De Haan werd in de loop van de dag naar drie vermiste kinderen gezocht, in De Panne raakte twee kinderen zoek.

De jongen van elf raakte eerst vermist, maar hij werd snel teruggevonden, zegt burgemeester Christine Beirens van De Haan. 

Ook naar een 6-jarig jongetje uit Luik moest gezocht worden. Hij raakte vermist in De Haan en werd enkele kilometers verderop, richting Wenduine, teruggevonden door de strandploeg van de vrijwillige Blankenbergse reddingsdienst.

Verwarring

Even later liep ook een vierjarige jongen verloren. Even was er sprake van twee vermiste jongetjes. Maar dat kwam omdat zowel de vader als de moeder de politie contacteerde om de verdwijning te melden. Daardoor ontstond er verwarring en gingen de reddingswerkers op zoek naar twee jongetjes in plaats van een.

Het jongetje liep verloren ter hoogte van het Beach Hotel in De Haan. Omdat het badseizoen nog niet is begonnen, zijn er geen redders aanwezig om baders in het oog te houden.

Het jongetje droeg op het moment van de verdwijning enkel een zwembroek waardoor de kans bestond dat hij in het water was beland. Hierdoor werd de procedure voor een drenkeling opgestart. Reddingsboten en een Seaking-helikopter werden ingezet om de jongen op te sporen. 

Uiteindelijk werd hij een vijftal kilometer verderop teruggevonden aan Chalet Westhinder, in de volksmond ook wel de Cabane genoemd, in Wenduine.

De Panne

Ook elders aan de kust liepen kinderen verloren. In De Panne moest de politie op zoek naar twee vermiste jongens van zeven en acht jaar. Maar ook zij waren snel terecht. Hun moeder  vond de kinderen een uurtje later zelf terug op het strand. Ze waren nietsvermoedend aan het spelen tussen het volk.