Een aantal acteurs van de Amerikaanse sitcom Happy Days heeft dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen zender CBS. Onder anderen Anson Williams ('Potsie') en Don Most willen dat de studio ruim tien miljoen dollar ophoest. De cast heeft namelijk nooit geld gezien voor verkochte merchandise.
Volgens de acteurs van de serie staat er in hun contract dat ze vijf procent van alle verkochte producten krijgen waarop hun afbeelding te zien is of hun stem in te horen is. 'Ondanks de contractuele verplichtingen voert CBS een beleid dat als je niet vraagt, je ook niet betaald wordt', zeggen ze.
 
Castlid Erin Moran nam jaren geleden contact op met de zender om hierover te spreken, maar ze kreeg te horen dat niemand haar geld schuldig was. Ook Marion Ross en de vrouw van de overleden Tom Bosley willen geld zien.
 
CBS wil de verplichtingen nakomen. 'We zijn het ermee eens dat de acteurs nog betaald moeten worden', zegt de zender in een verklaring. 'We zijn al een tijdje bezig om het probleem op te lossen.'
 
Happy Days was van 1974 tot 1984 in de Verenigde Staten op de buis. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig