Kamervoorzitter André Flahaut (PS) geeft opnieuw zijn persoonlijk gsm-nummer vrij in een affichecampagne in zijn thuisprovincie Waals-Brabant. Zo’n honderd affiches met de slagzin "Flahaut toujours dispo" (Flahaut altijd bereikbaar) met daarop ook zijn e-mailadres worden over heel de provincie verspreid.

Al vier jaar voert Flahaut jaarlijks een dergelijke campagne buiten de verkiezingsperiode. De campagne wordt uit eigen zak betaald aangezien er geen verkiezingsperiode is. Het PS-kopstuk van Waals-Brabant garandeert dat hij iedereen persoonlijk zal antwoorden. Ook bij de vorige campagne gaf Flahaut zijn gsm-nummer vrij.

Bij de toelichting van de campagne benadrukte Flahaut dat hij niet naar verkiezingen wil nu de federale formatie blijft aanslepen. Hij zei "niet pessimistisch" te zijn over een realistische en evenwichtige politieke oplossing.

Hij benadrukte dat het parlement ondanks de lopende zaken werkt en bijvoorbeeld belangrijke dossiers behandelde zoals het interprofessioneel akkoord (IPA) en het sturen van troepen naar Libië.