Geen solidariteit onder ligaclubs in basketbal
Foto: PN
Volgens de oorspronkelijke kalender moet Oostende woensdag 27 april thuis spelen tegen Bergen. Oostende heeft dan echter zes wedstrijden in dertien dagen waaronder een bekerfinale en een Europese Final Four af te werken. De kustploeg vroeg daarom om die thuismatch tegen Bergen te verplaatsen, maar dat wordt nu geweigerd door de andere clubs.

'Omdat Oostende al op 22 april (reguliere competitie) op Antwerp speelt, op 25 april de finale van de Beker van België, op 29 april de halve finale van de FIBA-Eurochallenge, en op 1 mei de (kleine of grote) finale van de Eurochallenge, en op 4 mei (reguliere competitie) in Pepinster, heeft de club gevraagd om de oorspronkelijk voorziene match van 27 april, thuis tegen Bergen, te verplaatsen", zegt voorzitter Arthur Goethals.

'Bergen was daartoe bereid maar de Liga heeft zelf geen beslissing genomen. Oostende betreurt dit ten zeerste. Zes matchen op dertien dagen is sowieso een quasi onmogelijke opdracht. De enige reden die kan gevonden worden voor dit gebrek aan flexibiliteit ligt bij de recente goede sportieve prestaties van Oostende. Wat niet op sportieve manier kan, moet dan maar via organisatorische weg', klinkt de voorzitter van Oostende heel ontgoocheld. Charleroi heeft dit seizoen een tiental matchen verplaatst. Oostende krijgt die gunst twee dagen voor de Europese Final Four niet.

Het bestuur van Oostende zal zich naar eigen zeggen beraden hoe ze hiermee omgaat, maar wil nu eerst alle aandacht richten op de matchen tegen Antwerp en de bekerfinale. 'In elk geval hebben we beslist voor die thuiswedstrijd tegen Bergen geen inkomgeld te vragen.'

 

Wim Van de Keere, general manager van de liga, betreurt deze situatie. ‘Tot het uiterste toe trachtte ik te bemiddelen. Helaas is er geen consensus gevonden tussen de ligaclubs gevonden om Oostende deze gunst toe te kennen. Er is dus onvoldoende solidariteit. De andere clubs wezen op de logistieke en kalenderproblemen.’