Kleren ruilen in de discotheek
Foto: shutterstock
In de week van 23 tot 28 mei zetten verschillende clubs hun deuren open voor zogenaamde 'swapping parties', waar vrouwen miskopen kunnen ruilen.

Een nieuwe garderobe verzamelen zonder een cent uit te geven, dat is het idee achter swappen. De trend ontstond in de jaren negentig in Amerika, maar raakte ook bij ons stilaan ingeburgerd.

Vanaf 23 mei zetten de grote Belgische clubs, waaronder Versuz, Culture Club en Café d'Anvers hun deuren open voor swappende vrouwen. Volgens organisator Jens Verdonck wordt het een heuse 'Sex and the city'-ervaring, met kappers, make-upartiesten, stylistes en manicures.

Hoe werkt Swappen?

Bij het binnenkomen wordt je kledij gekeurd door professionele stylistes, die je per stuk één tot vier 'Swap dots' geven. Alle kledij wordt op rekken gehangen en als je een stuk ziet dat je leuk vind, hang je er een 'wanted' kaartje op. Als iedereen klaar is met passen, wordt er geruild. Ben jij de enige die een stuk leuk vind? Dan krijg je het meteen mee. Items waar meerdere mensen interesse in hadden, worden geveild: bieden kan alleen met Swap Dots, niet met echt geld.

 

Waar en wanneer?

23 mei: Versuz, Hasselt

24 mei Entrenous, Brugge

25 mei, Culture Club, Gent

26 mei, 3 Hoog Witte Villa, Leuven

27 mei, Havana Club, Brussel

28 mei, Café d'Anvers, Antwerpen

Tickets zijn te bestellen via

www.swapping.be

en kosten 10 euro in voorverkoop.