De terugkeer van Dany Ost aan het trainersroer heeft Eupen geluk gebracht. Charleroi was baas in de eerste helft maar de Oostkantonners trokken in een spectaculaire tweede helft het laken naar zich toe: 4-2. Eupen heeft volgende vrijdag in Charleroi aan 1 punt genoeg om zich te plaatsen voor de eindronde.

Eupen begon vinnig en fel aan de partij en de jongens van Danny Ost gingen op zoek naar een vroege treffer. Alessandro Iandoli knalde over. Het sein voor Charleroi om het evenwicht te herstellen.

Franck Signorino bediende Tamir Cahalon en die draaide mooi weg en schoot overhoeks binnen.

Eupen was van slag en kon geen vuist maken. Matthias Lepiller probeerde het nog wel van op afstand maar zijn kanon stond niet scherp. Toen Tamir Cahalon er dan droog 0-2 van maakte bakte de thuisploeg er niets meer van.

De partij werd wel feller en bitsiger met een resem gele kaarten tot gevolg.

Pablo Chavarria zag zijn kopbal gepareerd door Rudy Riou maar verder dan deze kans kwamen de Oostkantonners niet.

Ommekeer na rust

Eupen trok na rust in de aanval en kreeg ook snel een penalty. Lepiller trapte die echter op Riou. op het uur bracht Anderlecht-huurling weer hoop bij Eupen, toen hij de aansluitingsgoal maakte op een afvallende bal. De mannen van Ost roken hun kans en vijf minuten later scoorde Jadid de gelijkmaker, na een knappe vrije trap.

Eupen leek wel losgeslagen en bij Charleroi mosten ze steeds meer achteruit. Opnieuw Pablo Chavarria effende het apd naar de overwining met zijn tweede van de avond.

Bij Charleroi kookten de potjes over en Ederson (elleboogstto) en Riou (starfschop) moesten vroegtijdig gaan douchen. Jefferson dikte de score nog aan vanop de stip.

 

 

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase