Door de 0-1-zege in Kortrijk doet Zulte Waregem, mede door het gelijkspel van GBA en Westerlo, weer volop mee in groep B van play-offs 2. Voor KV Kortrijk lijkt het een seizoenseinde in mineur te worden.

Zulte Waregem nam van bij het eerste fluitsignaal het initiatief en toonde een gezonde aanvalsdrang. Vooral een bedrijvige Habib Habibou en Teddy Chevalier zorgden voor de nodige dreiging, maar hun pogingen misten de nodige precisie.

Bij de thuisploeg liet vooral Karim Belhocine zich opmerken, in negatieve zin. Eerst torpedeerde hij Jens Naessens, nadien pakte hij uit met een gevaarlijke tackle op Jonathan Delaplace. Het leverde de kapitein slechts geel op.

De donderpreek van Vanhaezebrouck leverde iets meer strijdlust op in de aanvangsfase van de tweede helft, maar de opflakkering was van korte duur. Zulte Waregem bleef de betere ploeg en Jens Naessens opende op het uur de score. De jonge spits kapte zich knap vrij in de grote rechthoek en besloot met links voorbij een kansloze Glenn Verbauwhede.

KV Kortrijk probeerde een vuist te maken, maar verder dan wat steriele druk kwam het niet. Pas in de slotminuut kwam Brecht Capon dicht bij een doelpunt, maar Tom Muytens hield zijn netten schoon.

 

 

 

 

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase