Open VLD-voorzitter Alexander De Croo 'betreurt' dat zijn partijgenoot Sven Gatz de politiek verlaat maar wenst hem succes in zijn nieuwe functie als directeur van de Belgische Brouwers. 'De politiek verliest een sterke kracht, de Belgische Brouwers winnen er één', aldus De Croo.

De Croo looft de kwaliteiten van zijn partijgenoot. 'Sven Gatz is alom gerespecteerd voor zijn intelligentie, engagement en dossierkennis. Hij is het typevoorbeeld van een degelijk en ernstig politicus, voor wie die inhoud belangrijker is dan de perceptie. Hij had ook steeds een breed interesseveld, gaande van mobiliteit tot cultuur', zegt De Croo.

Volgens de Open VLD-voorzitter nam Gatz het als 'Brusselse Ket' ook steeds op voor Brussel. 'Hij is een echte Vlaamse Brusselaar die een duidelijke toekomstvisie heeft voor zijn stad. Brussel verliest met zijn vertrek een belangrijke belangenbehartiger in het Vlaams parlement', stelt De Croo.

De Croo wenst Gatz veel succes in zijn nieuw job als directeur van de Belgische Brouwers. 'Ik respecteer deze keuze en wens hem veel succes toe'.

Over wie Gatz zal opvolgen als fractieleider in het Vlaams parlement heeft de partij nog niet beslist. 'Wie het ook zal worden, de lat ligt hoog', stelt De Croo. 'Sven was een goede manager voor de fractie, stond steeds pal achter zijn mensen en legde meer dan eens de Vlaamse regering het vuur aan de schenen.'

Als parlementslid wordt Gatz normaal gezien opgevolgd door Khadija Zamouri uit Koekelberg.