Vleminckx evenaart 43 jaar oud clubrecord
Foto: rr
Björn Vleminckx heeft zaterdag tijdens de makkelijke 1-4 overwinning op het veld van VVV Venlo een 43 jaar oud record geëvenaard. De Belgische spits trapte de derde goal van de avond tegen de netten, goed voor zijn 19e doelpunt van het seizoen en daarmee komt hij op gelijke hoogte met voormalig NEC-speler Hans Venneker. Die was in het seizoen 1967-1968 ook goed voor 19 doelpunten voor zijn club.

Vleminckx lukte zijn 19 goals wel in 28 wedstrijden, terwijl Venneker daar 34 partijen voor nodig had. Hij verbetert ook al zeker zijn persoonlijk seizoensrecord, dat stond op 16 treffers in het seizoen 2006-2007 toen hij voor KV Mechelen uitkwam. In de eredivisie resten hem nog vier wedstrijden om alleen clubrecordhouder te worden.

In de topschuttersstand staat de 25-jarige Vleminckx opnieuw alleen bovenaan. Hij telt 1 goal meer dan de Rus Dmitriy Bulykin (ADO Den Haag), die nog steeds eigendom is van Anderlecht. Volgend seizoen speelt de blonde spits bij Club Brugge, dat hem voor 3,3 miljoen euro in Nederland kwam halen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig