'Laurent onderhoudt parallelle diplomatieke contacten'
Foto: belga
Prins Laurent onderhoudt parallelle diplomatieke contacten zonder dat het Paleis of de regering dit weten. Dat schrijft La Libre Belgique donderdag.

De krant maakt gewag van een discrete ontmoeting met een Libische diplomaat die tegen het regime van Kadhafi is. Ook La Dernière Heure schrijft hierover.

De prins zou dus aan parellelle diplomatie doen, onder meer door vanuit België de rebellen te steunen die vijandig staan tegenover het regime van Moammar Kadhafi.

Hij zou vorige week in Brussel een ontmoeting hebben georganiseerd om de zaak te bepleiten van Libische diplomaten die op de ambassade in Brussel werken, maar die de ambassadeur die trouw blijft aan Kadhafi willen omverwerpen. Volgens de krant is het Paleis noch de regering hiervan op de hoogte.

La Libre verwijst naar reizen van de prins naar Libië en contacten die hij daar heeft gehad, onder meer voor een project om de opmars van de woestijn een halt toe te roepen en een ander rond de bouw van een petroleumraffinaderij die het minste C02 ter wereld uitstoot. Het project zou naar verluidt een complete flop zijn.

Ondanks een waarschuwing van premier Yves Leterme recidiveert prins Laurent. Zonder te verwittigen trekt hij volgens de krant naar Gabon, waar hij een onmoeting heeft met president Ali Bongo.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig