Vlaamse gewest verantwoordelijk voor dodelijk ongeval?
Hilde Crevits Foto: photo news
De Vlaamse overheid heeft vorige week al een melding gekregen over de grote put in het wegdek van de N446 in Waasmunster, waar vanmorgen een dodelijk ongeval gebeurde. Dat zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Volgens het parket kan het Vlaams gewest mogelijk aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval.

Een vrachtwagenchauffeur verloor vanmorgen de controle over het stuur toen hij door een put reed in Waasmunster. Hij botste frontaal op een auto. De bestuurder van de auto overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

'De politie had vorige week melding gemaakt van de put in het wegdek in Waasmunster, en een wegtoezichter was al ter plaatse geweest. Het was de bedoeling om vandaag of morgen het probleem op te lossen, maar spijtig genoeg is het ongeval deze morgen gebeurd',  aldus Crevits.

Volgens het parket van Dendermonde kan het Vlaamse gewest aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat de weg niet goed onderhouden werd. Minister Crevits wil eerst de resultaten van het onderzoek afwachten. Het Vlaamse gewest riskeert dan een zware boete.

‘Over de aansprakelijkheid zal nu een onderzoek lopen, we moeten zien hoe dat verder loopt’, zegt Crevits. ‘Het toont alvast aan dat het verschrikkelijk belangrijk is om zeer snel en accuraat in te spelen op alle problemen die er zijn met het wegdek.’