Het treinverkeer tussen Namen en Ciney is verstoord nadat een trein tegen een kudde koeien botste. Het ongeval gebeurde maandagmorgen rond 9.15 uur. De trein ontspoorde licht, maar er vielen geen gewonden.

Een woordvoerder van Infrabel liet weten dat de opgelopen schade wordt gecontroleerd en de nodige herstellingswerken worden uitgevoerd. Over een afstand van 3 kilometer is er geen treinverkeer mogelijk over de twee sporen. Daardoor verloopt de dienstregeling van lijn 162 Namen-Luxemburg tussen Namen en Ciney in beide richtingen verstoord.

Er raakte niemand gewond maar zowat 700 kinderen zagen hun uitstapje naar Luik in het water vallen. Zij werden maandagvoormiddag met de bus naar het station van Namen gebracht en gaan onder politiebegeleiding verder naar het Sportcentrum CNS Tabora, in Namen. Het psychosociaal noodplan (PIPS) werd afgekondigd en de families van de kinderen werden op de hoogte gebracht door het Rode Kruis.

Ook alle andere reizigers worden geëvacueerd met de trein of per bus. Er zal daarnaast een pendeldienst worden ingelegd tussen Namen en Ciney om de verbinding tussen beide plaatsen te verzekeren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig