'Op naar de Ronde!'
Foto: belga
Nick Nuyens kon dit weekend zijn goede prestatie van woensdag in Dwars door Vlaanderen niet echt bevestigen. Toch kijkt hij uit naar het hoogtepunt van de Vlaamse Wielerweek: de Ronde van Vlaanderen.

'Gisteren botste ik op een super Cancellara. En ook vandaag raakte ik niet weg. Het was voortdurend draaien en keren. Typisch aan Gent-Wevelgem', verduidelijkte Nuyens. 'Op de smalle wegen brak het pak meermaals uit elkaar maar alles kon na verloop van tijd weer samensmelten. Op de Monteberg probeerde ik om het pak uiteen te trekken maar ook mij lieten ze niet rijden. De bergjes in Gent-Wevelgem, buiten de Kemmelberg dan, stellen echt niet veel voor en die lastige bult ligt te ver van de aankomst. Dinsdag trekken we met de ploeg op hotel. Daags nadien verkennen we het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Vanaf nu staat alles in het teken daarvan, we werken naar de Ronde toe', klonk het.

Farrar zonder trein

Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) moest in de spurt dan weer genoegen nemen met de derde plaats. 'Het was een lastige sprint', stelde hij. 'Tom Boonen werd goed op gang gebracht door Steegmans en ik volgde in zijn wiel. Ik kon er niet meer overkomen. Ik moest ook zelf mijn sprint regelen want ik zal helemaal geïsoleerd. Ik heb ambitie om een schitterende Ronde van Vlaanderen te rijden maar ik weet dat ik niet de kopman zal zijn van de ploeg. Die eer is voor mannen als Hushovd weggelegd.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig