D'Hoore dertiende, De Ketele-Mertens zevende
Foto: photonews
Jolien D'Hoore heeft op het WK baanwielrennen een ontgoochelend omnium afgewerkt. In Apeldoorn finishte de regerende Europese kampioene bij de beloften slechts als dertiende. Kenny De Ketele en Tim Mertens slaagden er in de ploegkoers niet in een medaille te pakken. Het Belgische duo strandde op de zevende plaats.

De Canadese Tara Whitten verlengde haar wereldtitel in het omnium. De Amerikaanse Sarah Hammer werd tweede, de Nederlandse Kirsten Wild derde.
Na een matige eerste dag kon D'Hoore zondag ook in de achtervolging niet overtuigen. Ze moest daarin genoegen nemen met een veertiende tijd. Toen ze ook in de scratch niet verder kwam dan de veertiende plaats, was het duidelijk dat een plaats in de top tien niet meer mogelijk was. Ze sloot af met een tiende plaats op de tijdrit over 500 meter.

Ongenaakbare Australiërs

De Australiërs Cameron Meyer en Leigh Howard verlengden hun titel. De Tsjechen Martin Blaha en Jiri Hochmann bleven als enigen in dezelfde ronde en grepen zilver, de Nederlanders Theo Bos en Peter Schep waren goed voor brons.

De Ketele en Mertens pakten al snel vijf punten mee, maar verder mengden ze zich nauwelijks in de sprints. De Tsjechen slaagden er als eerste duo in om een winstronde te nemen, even later deden ook de titelverdedigers dat. Bos en Schep sprokkelden ondertussen heel wat punten, De Ketele en Mertens van hun kant spaarden zich en zetten alles op alles met een aanval op vijftien ronden van het einde. De teams die via de punten streden voor brons lieten echter niet begaan, zodat de Belgen met lege handen achterbleven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig