De lokale en de federale politie hebben zaterdagnacht een grootschalige WODCA-actie georganiseerd in de provincie Antwerpen. Van de gecontroleerde bestuurders reed 9,25 procent te snel en legde 5,16 procent een positieve ademtest af. Zesendertig rijbewijzen werden meteen ingetrokken. Dat meldt de communicatieverantwoordelijke van gouverneur Cathy Berx in een persbericht.

De controles gebeurden op 49 plaatsen in de provincie en er namen 419 politiemensen aan deel. Van de 6.490 bestuurders die op snelheid werden gecontroleerd, reden er 600 (9,25 procent) te snel.

Er werden 8.808 voertuigen tegengehouden voor een alcoholcontrole en 7.317 bestuurders moesten een ademtest ondergaan. Daarvan waren er 377 (5,16 procent) positief en 220 zaten zelfs boven de 0,8 promille.

In Heist reed een bestuurder weg nadat hij betrapt werd op dronken rijden. Hij werd na een achtervolging gearresteerd en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

Tweeëndertig bestuurders werden tot slot gecontroleerd op drugsgebruik. Van de 29 die een speekseltest moesten doen, werden vier bestuurders positief bevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig