Op initiatief van VMZINC, marktleider in zinken goten, daken- en gevelbekleding, is in Oetingen, deelgemeente van Gooik, zondag een 2,5 hectare groot bos aangeplant. De gemeente Gooik zal een groot deel ervan kunnen benutten als speelbos ('Het Perenbos'). Het initiatief, dat zondag feestelijk werd ingehuldigd, kadert in de campagne '1 miljoen bomen voor Vlaanderen' van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos.

In een mededeling motiveert VMZINC het initiatief met verwijzing naar de actuele klimaatsverandering. Ook binnen de bedrijfsvoering wordt ernaar gestreefd om de ecologische voetafdruk van het volledige bedrijf zo veel mogelijk te verminderen door het gebruik van eco-vriendelijke wagens, duurzame leveringen, carpoolen, het zoeken naar nieuwe verpakkingsmogelijkheden...

Voor haar producten maakt het bedrijf gebruik van gewalst zink dat een levensduur heeft van 50 tot 150 jaar, een laag energieverbruik en CO2-uitstoot. Van het recycleerde materiaal kan bovendien 95 procent opnieuw gebruikt worden.

Met de campagne '1 miljoen bomen voor Vlaanderen', die in 2008 werd opgestart, roepen de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos iedereen op , zowel particulieren, verenigingen, overheden als bedrijven om nieuwe bomen aan te planten.

Volgens de site www.1miljoenbomen.be is het aantal bomen dat in het kader van deze campagne werd aangeplant inmiddels opgelopen tot 836.400. In 2008 werden 149.042 aangeplant, in 2009 235.346 en de overige circa 450.000 dus sinds begin 2010. Het project loopt nog tot augustus 2012.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig