Een internetinstallateur heeft deze week in het Zweedse Stockholm de schrik van zijn leven beleefd. Hij ontdekte er in een appartement het levenloze lichaam van een bejaarde man die wellicht al drie jaar dood was.

De politie vermoedt dat de man al drie jaar geleden overleed. Er werd in de flat immers post gevonden uit 2007 en levensmiddelen waarvan de versheidsdatum al in 2008 verstreek.

De lugubere ontdekking gebeurde woensdag. Dat niemand in het gebouw eerder de geur van het rottende lichaam heeft geroken, verwondert de politie. Volgens de krant Dagens Nyheter diende het hele appartementsgebouw na het weghalen van het lijk te worden gedesinfecteerd om de penetrante reuk te verjagen. Daarbij werden ventilatoren ingezet die ook bij brandbestrijding worden gebruikt.

Nog volgens de krant werd de huur de hele tijd automatisch van de rekening van de man gehaald en signaleerde geen enkele administratieve dienst dat de man verdwenen was. De politie heeft naar verluidt geen enkele reden om ervan uit te gaan dat er crimineel opzet in het spel is. Een wetsdokter moet daarover uitsluitsel geven.

Het voorval doet denken aan de 54-jarige Vietnamees die eind vorig jaar in zijn woning in Antwerpen werd gevonden. Ook hij bleek al twee jaar overleden te zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig