Jérôme D'Ambrosio heeft de finish gehaald in zijn allereerste GP Formule 1. Onze 25-jarige landgenoot stuurde zijn Virgin naar een zestiende plaats. We bekijken zijn race in detail.

Start: Na de kwalificaties van zaterdag vertrok Jérôme D'Ambrosio op de 22e en laatste plaats. Net als zijn Duitse teamgenoot Timo Glock is hij goed weg.

Ronde 1: D'Ambrosio profiteert van een lichte aanrijding tussen Jaime Alguersuari en Michael Schumacher en rukt op naar de 18e plaats.

Ronde 5: Rubens Barrichello raakte even van de baan, maar snelt D'Ambrosio voorbij. De Belg rijdt op de 19e plaats op meer dan 35 seconden van leider Sebastian Vettel.

Ronde 6: Timo Glock volgt op anderhalve seconde van teamgenoot D'Ambrosio.

Ronde 8: Onze landgenoot wordt verwezen naar de 20e plaats. Alguersuari, in de eerste ronde betrokken in een incident met Michael Schumacher, gaat D'Ambrosio voorbij.

Ronde 9: Ook Glock gaat voorbij D'Ambrosio. Hij rijdt op een 21e en laatste plaats dankzij het uitvallen van Pastor Maldonado.

Ronde 10: Glock heeft meer ervaring dan D'Ambrosio en dat is te merken aan de rondetijden. Onze landgenoot heeft een achterstand van bijna 2 seconden.

Ronde 11: Michael Schumacher heeft technische problemen. Hij wordt gedubbeld door de leiders, en D'Ambrosio schuift op naar de 20e plaats.

Ronde 15: Glock loopt 14 seconden uit op teamgenoot D'Ambrosio, die voor de eerste keer de pitlane inrijdt.

Ronde 16: D'Ambrosio wordt gedubbeld door de leiders.

Ronde 19: Michael Schumacher en Heikki Kovalainen geven op. Onze landgenoot rijdt zo op de 19e plaats.

Ronde 22: Barichello rijdt tegen de wagen van Rosberg. Rosberg moet opgeven, D'Ambrosio wordt 18e.

Ronde 27: Leider Sebastian Vettel rijdt een tweede keer voorbij onze landgenoot.

Ronde 32: Timo Glock kent technische problemen. D'Ambrosio gaat hem voorbij en wordt zo 17e.

Ronde 41: D'Ambrosio rijdt de pitlane in voor zijn tweede bandenwissel.

Ronde 42: D'Ambrosio volgt al op drie ronden van de leiders. Zijn teamgenoot Timo Glock zakt verder weg en volgt al op acht ronden.

Ronde 48: Onze landgenoot doet het prima in zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. Hij rijdt constante rondetijden rond de 1.34, Glock rijdt 1.38. Rubens Barrichello geeft op zodat D'Ambrosio op de 16e plaats rijdt.

Ronde 49: Timo Glock geeft op. D'Ambrosio rijdt zo op een zestiende en laatste plaats.

Ronde 58: Sebastian Vettel pakt onbedreigd de overwinning in de eerste GP van het seizoen. Jérôme D'Ambrosio haalt de finish. Zijn allereerste wedstrijd eindigt hij als 16e en laatste.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig