De politie heeft zaterdagnacht een grote klopjacht gehouden op twee mannen van 23 en 25 die na een ongeval in Edegem te voet waren weggevlucht. Ze werden uiteindelijk opgepakt en de bestuurder bleek gedronken te hebben. Bij het ongeval vielen vier gewonden, onder wie ook de twee gevluchte mannen. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur. Een Toyota Corolla met daarin een man en een vrouw wilde in Edegem op de Prins Boudewijnlaan de Drie Eikenstraat indraaien, maar kwam daarbij in aanrijding met een Hyundai Pony die uit de tegenovergestelde richting kwam.

De klap was hevig. De vrouw zat gekneld in de wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd met een hersenschudding en gebroken oogkas naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder raakte lichtgewond.

Op de vlucht

De twee inzittenden van de Hyundai Pony, twee Poolse mannen, waren na het ongeval op de vlucht geslagen. De politie zette een helikopter en speurhonden in en kon hen uiteindelijk lokaliseren in een tuin aan de Renaat de Rudderlaan.

De brandweer werd erbij geroepen om hen over de hoge omheining te krijgen. Beiden waren lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig