De Chinese uitgever New Times Press uit Beijing heeft een akkoord met uitgeverij Abimo voor de vertaling van dertig titels. Het gaat om leesboekjes van jeugdauteur Marc De Bel in samenwerking met een aantal specialisten in AVI-leesniveaus voor jonge kinderen.

De rechten van de serie "Spik en Spek" worden maandag overgedragen aan de Chinese uitgever. Dat gebeurt op de eerste dag van de Fiera del Libro per Ragazzi, de jaarlijkse Internationale Kinderboekenbeurs van Bologna en volgens de Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV)  "de internationale hoogmis voor kinder- en jeugdboeken".

Onlangs ondertekende ook uitgeverij De Eenhoorn een contract waarbij de rechten van maar liefst 50 boekjes voor beginnende lezers werden verkocht aan de Koreaanse uitgeverij Hansol Education.

Met de steun van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, zullen 13 uitgevers en het Vlaams Fonds voor de Letteren aanwezig zijn op de kinderboekenbeurs. Uitgeverijen Abimo, Averbode, Davidsfonds, De Eenhoorn, Lannoo, Plantyn en WPG België, het Vlaams Fonds voor de Letteren en het innovatieve Playlane (Fundels) zijn aanwezig op de VUV-stand. Ballon Media, Baeckens Books, Clavis, Olala Books en ZNU hebben zelf een stand.

De Kinderboekenbeurs loopt van 28 tot en met 31 maart. In Bologna wordt ook de Astrid Lindgren Memorial Award 2011 uitgereikt, waarvoor Bart Moeyaert, Carll Cneut, Joke van Leeuwen en Klaas Verplancke genomineerd zijn.