Liz Taylor: 'James Dean slachtoffer van pedofiele priester'
James Dean Foto: ap
Acteur James Dean is als kind seksueel misbruikt door een priester. Dat heeft Elizabeth Taylor gezegd in een interview dat pas na haar dood mocht gepubliceerd worden.

Liz Taylor, die afgelopen woensdag op 79-jarige leeftijd plots overleed, deed de uitspraak veertien jaar geleden aan auteur Kevin Sessums. James Dean speelde samen met Taylor in Giant van George Stevens. 'Ik hield van Jimmy. Ik ga u iets vertellen, maar u mag het niet publiceren voor mijn dood, oké?', zou de actrice gezegd hebben. Sessums gaf aan het online-magazine Daily Beast een interview, dat vrijdag gepubliceerd werd.

'Toen Jimmy elf jaar was, na de dood van zijn moeder, begon een priester hem seksueel te misbruiken', zei Taylor. 'Ik denk dat het hem zijn hele leven achtervolgd heeft. Ik weet in feite dat het hem achtervolgd heeft. We praatten er veel over. Tijdens Giant bleven we tot laat 's nachts wakker. We praatten veel, en het is een van de zaken die hij me toevertrouwd heeft.'

James Dean, die overleed in een auto-ongeval in 1955 op 24-jarige leeftijd, verpersoonlijkt voor een hele generatie cinefielen nog altijd de 'rebel'. Hij speelde mee in een handvol films, waaronder East of Eden en Rebel without a Cause. Giant kwam postuum uit in 1956.